این موارد را از نصاب ایزوگام خود بخواهید
مقدمه کار نصب ایزوگام یک شغل تخصصی است؛ اما بهتر است در مورد آن اطلاعات کاملی داشته باشیم تا در هنگام نصب توسط نصاب ایزوگام در صورت ایراد در کار، به او تذکر دهیم. به این معنی که انواع ایزوگام و بهترین برندهای این کالا را بشناسیم و بدانیم کدام نوع ایزوگام کالای مورد نیاز و مصرفی ماست. درباره شرایط نگهداری آن قبل و بعد از نصب و همینطور دربارهی زیرسازیهای مناسب قبل از نصب آن نیز اطلاعات کافی داشته باشیم.
علامت استاندارد؛ نشان اعتبار ایزوگام
یکی از مهمترین نکاتی که قبل از خرید عایق رطوبتی باید بدانید این است که ایزوگام مورد نظرتان مورد تایید سازمان استاندارد هست یا خیر؟ و اینکه درجه کیفی مورد نظر این سازمان را رعایت کرده یا خیر؟ در کل ایزوگام مورد استفاده باید حتماً دارای علامت استاندارد بوده و مورد تایید این سازمان باشد. در غیر این صورت در کمترین زمان ممکن دچار آسیب میشود و مجدداً باید تعویض شود.
نحوه اعتبارسنجی علامت استاندارد
به اینکه توجه کنید صرف درج علامت استاندارد روی محصول به معنی استاندارد بودن کالا نمی باشد. جهت اطمینان از اصالت علامت استاندارد ایزوگام کافیست کد استاندارد مندرج بر روی محصول را به سامانه 10001517 پیامک کنید. مصرف کنندگان می توانند با ارسال کد ۱۰ رقمی ذیل نشان استاندارد بر روی محصول به شماره به این سامانه تمامی اطلاعات مربوط به پروانه کاربرد نشان استاندارد را بر روی تلفن همراه خود دریافت کنند.
پس از ارسال پیامک اطلاعات مربوط به کد استاندارد مذکور از جمله نام فرآورده، نام واحد تولیدی، استان و شهرستان محل تولید کالا، نوع استاندارد (اجباری و تشویقی)، وضعیت پروانه (معتبر یا نامعتبر)، تاریخ اعتبار پروانه کاربرد علامت استاندارد را از طریق این سامانه به اطلاع عموم مردم قرار میگیرد.
محصول با کیفیت
علیرغم اینکه ایزوگام محصولی استاندارد اجباری است و قطعا می بایست از خرید محصولاتی که فاقد علامت استاندارد معتبر می باشند خودداری نمود، صرف داشتن علامت استاندارد به معنی مرغوبیت کالا نیست و تنها به معنی رعایت حداقل های کیفی در تولید محصول می باشد. پس برای تشخیص ایزوگام با کیفیت به کمی مهارت نیاز است که در اینجا برخی از آن را توضیح میدهیم.
- نکته اولی که باید در نظر داشته باشید این است که که وزن ایزوگام خوب کمتر از 40 کیلوگرم نیست و ضخامت ایزوگام دولایهی فویل دار 3.5 تا 4 میلی متر است که ایزوگام با ضخامت 3 میلی مترتک لایه برای دیوار و مواردکم اهمیت تراست و ایزوگامهای دارای ضخامت 3.5 تا 4 میلی متر از نوع دولایه و یک لایهی تیشو محسوب میشوند که مناسب برای برای نصب درپشت بام ها، سرویسهای بهداشتی، پارکینگها و... هستند.
- از نظر ظاهر، ایزوگام با کیفیت محصولی یکنواخت با انعطاف پذیری بالاست. در صورت تا کردن نمیشکند و فویل آن ترک برنمی دارد.
- ایزوگام نامرغوب بوی نامطبوعی به خود گرفته که مانند گازوئیل صنعتی (مازوت) یا بوی اسید است.
- قطعه کوچکی از ایزوگام را برش داده و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در فریزر و یا هر مکان سرد دیگر نگهداری کنید. پس ازگذشت این مدت زمان آن راخم کنید. درصورتی که ازناحیه خم شده ترک بردارد جنس آن کاملا نامرغوب است. در غیر این صورت میتوان تشخیص داد که در برابر سرما مقاوم و پایدار است.
- بر روی لایه بیرون یا همان پوسته خارجی دست بکشید اگر مواد سیاه ناشی از قیر و پلیمر به دست شما نچسبد به معنای اینست که ایزوگام دارای مرغوبیت وکیفیت بالاست.
- دقت داشته باشید دریک نوع خوب از ایزوگام، ضخامت آن باید در تمام سطح یکنواخت باشد.
زیرسازیهای مناسب قبل از ایزوگام
یکی از موارد تعیین کننده در عایق کاری استاندارد و اصولی، زیرسازی مناسب قبل از نصب ایزوگام است. به موارد ذیل در زیرسازی سطح حتما توجه شود:
- ناهمواریهای روی سطوح مورد نظر برطرف شود. سطحی که قرار است ایزوگام شود بایستی عاری از هرگونه مواد نفتی، گرد و غبار و دیگر آلودگیها باشد و بهتر است قبل از اقدام به نصب، سطح مورد نظر را کاملاً شسته و جارو کنید.
- سطح مورد نظر باید خشک و بدون نم باشد.
- ایزوگام باید روی سطح آغشته به قیر نصب شود. سطوحی که قبلاً قیر شده و یا آسفالت شده اند بهترین مکان برای چسبیدن ایزوگام هستند چون قیر داخل ایزوگام با قیر موجود در سطح زیرین یکی میشود.
- ایزوگام روی سطوح فلزی، سرامیکی و چوبی نمی چسبد. همچنین درمحیطهای سیمانی و بتونی میتوانیم ایزوگام مقاوم و با دوام داشته باشیم و با خیال راحت نصب را انجام دهیم بنابراین سطح زیرین ایزوگام در مقاومت و دوام آن بسیار اهمیت دارد.
- در دستشوییها و حمامها نصب ایزوگام باید روی آجر انجام گیرد. البته در این موارد، قیرگونی عمل مناسبتری نسبت به ایزوگام کردن است. برای نصب ایزوگام بر روی پشت بام توجه داشته باشید که معمولا تنها راه خروج آب از پشت بامها ناودانها هستند. به همین منظور شیبهای پشت بامها را طوری طراحی می کنند که آب از ناودانها خارج شود؛ بنابراین در هنگام نصب ایزوگام دقت داشته باشیدکه روی ورودی ناودانها ایزوگام نچسبانید.
- ساختمان مورد نظر ساخته شده و تکمیل شده باشد. در صورتی که بر روی سطوح مورد نظر ناهمواریهایی مانند سرستون، انتهای میلگرد و یا وسیله نوک تیز دیگری وجود داشته باشد آنها را صاف کنید و سطح مورد نظر را کاملاً تراز نمایید.
- اگرسطح مورد نظر پشت بام باشد باید وسایلی که ناکارآمد است از پشت بام خارج شود تا عملیات نصب ایزوگام بدون مشکل و هیچ دردسری صورت گیرد.
- در صورتی که سطح مورد نظر با سرامیک پوشیده شده است، آن را با سیمان و دوغاب کاملاً صاف و یکدست نمایید.
- سطوحی که دارای زاویههای ۹۰ درجه هستند باید با سیمان به طور کامل ماهیچه کشی شوند.
- بین سطح مورد نظر و ایزوگام باید به شکل اصولی درزگیری شود و ایزوگام به طور کامل به سطح مورد نظر بچسبد.
نکته: به هنگام نصب ایزوگام توجه داشته باشید که حتما مقداری از هر لایهای که ایزوگام می کنید را به صورت موازی بر روی لایههای قبلی بکشید تا از نفوذ آب جلوگیری کنید و رطوبت از میان قطعههای ایزوگام به داخل ساختمان نفوذ نکند؛ همچنین آب به زیرقطعهها درز نکند و ایزوگام دوام بیشتری داشته باشد.
زمان مناسب برای عایق کاری
در شرایطی که هوا بارانی است و محیط ایزوگام نم دارد توصیه میشود محصول ایزوگام خود را نصب نکنید، زیرا ایزوگام مربوطه به طور کامل بر روی سطوح قرار نمی گیرد و همین امر سبب میشود لایههای ایزوگام دچار ترک خوردگی و شکاف گردند و رطوبت به داخل ساختمان نفوذ می کند و ساختمان شما نمور میشود؛ درکل برای نصب ایزوگام دمای هوا را مدنظر قرار دهید.
. دمای تقریبی برای نصب ایزوگام باید بین ۱۰ تا ۴۰ درجه سانتیگراد باشد. یکی از بهترین فصلها جهت نصب ایزوگام فصل تابستان است. زیرا هوا گرم و خشک است و اگر بارندگی هم صورت گیرد به دلیل خشکی هوا زود خشک شده و بنابراین عمر ایزوگام بیشتر میشود و قدرت چسبندگی آن را بالا میبرد. البته اوایل فصل پاییز هم زمان مناسبی برای ایزوگام کاری است. نکته مهم دیگر میزان رطوبت است. رطوبت زیاد باعث از بین رفتن ایزوگام میشود زیرا وقتی ایزوگام در جای مرطوب نصب شود و دمای هوا بالا باشد، رطوبتی که زیر ایزوگام وجود دارد تبخیر میشود و هوا به قسمتهای زیرین آن نفوذ می کند و به مرور زمان ایزوگام چسبندگی و البته کارایی خود را از دست می دهد.
شرایط نگهداری ایزوگام قبل و بعد از نصب
شرایط نگهداری ایزوگام قبل از نصب به شرح زیر است:
- ایزوگامها باید درجای خشک و خنک نگهداری شوند.
- از تابش مستقیم نور خورشید به ایزوگام جلوگیری شود.
- ایزوگام در محل انبار باید به صورت عمودی (ایستاده) قرار گیرد.
- در اکثر ایزوگامها قسمتی که برچسب برند و نام و مشخصات ایزوگام وجود دارد باید بالا قرار گیرد.
- ایزوگامها را در انبار باید در کنار یکدیگر قرار داد.
- اگر قبل از نصب ایزوگام دمای محیط بالا برود، طول عمر مفید ایزوگام کاهش می یابد.
- در زمان حمل و نقل ایزوگام باید از انداختن و کشیدن آن برروی زمین جلوگیری شود.
شرایط نگهداری ایزوگام بعد از نصب نیز می تواند عمر آن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد؛ پس به این نکات توجه کنید:
- حداقل دو بار در سال باید کلیه ناودانها، نورگیرها و هواکشها بازرسی شود و هرگونه زباله از روی بام جمع آوری گردد.
- برای پیشگیری آسیب ناشی از نشت آب لولهها و شیلنگ آب کولرها بهتر است به طور منظم از پشت بام دیدن کرد تا به سرعت تعمیرات لازم انجام شود.
- از ریختن مصالح ساختمانی خصوصاً اشیای نوک تیز بر روی عایق جلوگیری کنید.
- در هنگام نصب کولر مراقب پایههای تیز کولرها باشید تا آسیبی به ایزوگام وارد نشود.
توجه داشته باشید که ایزوگامها را به صورتی بگذارید که خروجی لولههای بخاری و سیستمهای تهویه در وسط قرار نگیرند و بعد از انجام محاسبات صورت گرفته اضافات ایزوگام را به سمت داخل لوله خم کنید و به شکل منحنی بچسبانید. توجه داشته باشید که حتماً تا ۱۵ سانتی متر از لولههای بخاری و سیستمهای تهویه و هواکشها را به قیر آغشته کنید؛ با این کار احتمال اینکه آب به این مکانها برسد غیر ممکن میشود.
نتیجه گیری و جمع بندی
مخاطبان عزیز تمامی این موارد و اطلاعات را به یاد داشته باشید. این مطالب به شما کمک می کند که اگر قصد داشتید خانه و یا محل کسب و کار خود را ایزوگام کنید؛ درصورتی که نصاب ایزوگام شما غیرحرفهای بود یا فعالیتش غیرقانونی بود و یا حتی ایمنی در کار را رعایت نمی کرد به او تذکر دهید. رعایت نکردن نکات این متن باعث میشود شما در فصل بارش دچار مشکل شده و مجبور شوید هزینه مجدد و یا حتی بیشتر انجام کنید.
متخصصان این حوزه
برخی از متخصصین عزیز که میتوانند به شما کمک کنند