نکات طلایی و فوت کوزه گری برای قیرگونی ساختمان
مقدمه
نکات اجرایی قیر گونی ، کلید عایق کاری مطمئن عنوان می شود. آیا شما این مشکل رو نداشتید که به دلیل بارندگی خانه شما نم کشیده باشد؟ این مورد به این دلیل اتفاق می افتد که بارندگی های سالانه و رطوبت موجود در هوا باعث فرسوده شدن ساختمان و می شوند. به همین دلیل دانستن نکات اجرایی قیرگونی برای هر کسی که خانه ای دارد لازم است. زیرا همچنان اغلب افراد برای محافظت از ساختمان در برابر رطوبت از آن استفاده می کنند، برای این کار لازم است سطوح مختلفی از ساختمان را قیرگونی کرد. بیشترین توجه نصیب سطوحی می شود که تماس زیادی با آب و رطوبت دارند. به طور دقیق تر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قیرگونی سقف سرویسهای بهداشتی
- قیرگونی کف سرویس
- قیرگونی حمام
- قیرگونی پشت بام ها
با اینکه قیرگونی جزو روشهای قدیمی برای عایقکاری ساختمان به حساب میآید اما همچنان به دلایل مختلف از جمله هزینه پایینتر در بیشتر موارد، نسبت به روشهای دیگر از جمله ایزوگام، در اولویت استفاده قرار می گیرد. در این مطلب شما را به صورت اجمالی با اجرایی قیرگونی آشنا می کنیم و نکاتی را که نیاز است در زمان اجرا به آن توجه کنید بیان خواهیم کرد.
همچنین موارد زیر را در این مقاله مشاهده خواهیم کرد.
- قیرگونی چیست؟
- نکات اجرایی قیر گونی
- مزایا و معایب قیرگونی
- نکات اجرایی قیرگونی که باید به آن توجه کنید
- نکات اجرایی قیرگونی پشت بام
قیرگونی چیست؟
قیرگونی یکی از روشهای عایقکاری سطوح مختلف ساختمان است که در آن تلاش می شود با ایجاد یک لایه محافظتی، پوشش لازم برای جلوگیری از نفوذ آب به وجود بیاید. استادکاران ماهر بیشترین تمرکز خود را در اجرای قیرگونی روی قسمت های زیر می گذارند:
- قیرگونی کف سرویس بهداشتی
- قیرگونی دیواره های و کف حمام
- قیرگونی کف آشپزخانه
- قیرگونی سقف ساختمان
ما در پشت بوم به معرفی بهترین متخصصین قیرگونی پرداخته ایم تا کار جستجوی شما را به حد اقل برسانیم. در ضمن اگر در سایر موارد ساخت و ساز ساختمانی به متخصصی نیاز داشته باشید، می توانید به بخش متخصصین ما رجوع کنید.
این شیوه عایقکاری به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت در لایههای داخلی ساختمان و ایجاد پوسیدگی و تخریب در آنها انجام میگیرد. همانطور که از نام این روش پیداست مصالح مورد نیاز برای انجام آن قیر و گونی هستند.
قیرگونی را باید نمونه سنتی ایزوگام دانست. عایق به کار رفته در قیرگونی همانند ایزوگام، قیر است. نقش گونی در این روش یک نقش تثبیت کننده است که در ایزوگام جای خود را به الیاف مصنوعی و سایر لایهها می دهد. قیرگونی از منظر تعداد لایهها دسته بندی و بر اساس همان لایهها اجرا میشود:
- قیرگونی سه لایه قیر و دو لایه گونی
- قیرگونی دو لایه قیر و یک لایه گونی
- قیرگونی سه لایه قیر به همراه گونی درجه یک
وسایل قیرگونی
ایزوگام و قیرگونی ابزاری هستند که از دیرباز از آنها برای ضد آب کردن استفاده می کنند (در ادامه خواهیم گفت که قیر گونی بهتر است یا ایزوگام ). رطوبت دیوار، سقف و کف ساختمان را نیز در بر می گیرد و رفته رفته ظاهر ساختمان را تغییر می دهد و از عمر ساختمان میکاهد. نفوذ رطوبت به ساختمان سبب میشود بوی بدی در ساختمان ایجاد شده و کپکها و باکتریهای مختلف در گوشه و کنار ساختمان رشد کنند؛ کپک و باکتری در محیطهای مرطوب بهتر و سریعتر رشد میکنند و باعث بروز بیماری های خطرناک می شود.
از این رو استفاده از این دو عایق صرف نظر از اینکه قیر گونی بهتر است یا ایزوگام در چندین بخش مرطوب استفاده می شوند که این بخش ها عبارتند از:
- قیر گونی پشت بام
- قیر گونی سرویس بهداشتی
- قیرگونی کف ساختمان
- قیرگونی دیوار
#1 وسایل قیرگونی : قیر
ماده اصلی سازنده قیرگونی و ایزوگام، قیر است. هیدروکربن یافت شده در قیر، متراکم و بسیار چسبناک است و از تقطیر نفت خام، قیر تصفیه شده بدست می آید. در برخی مناطق به ویژه در ایالات متحده، قیر معمولاً آسفالت نامیده میشود، البته باید گفت این اسم تقریباً بطور جهانی برای مواد سنگ فرش ساخته شده از مخلوط شن، شن و ماسه و سایر مواد پرکننده در یک باند قیر استفاده میشود. گاهی نیز با قیر طبیعی رو به رو هستیم که حاصل ماندن نفت در طبیعت و بخار شدن مواد فرار آن است که بسیار مرغوبتر از قیرهای آماده تولیدی و نفتی است.
برای اینکه قیر از طریق لوله منتقل شود، باید گرم شود و در بعضی موارد با روغن سبکتر رقیق شود. چگالی و چسبندگی قیر به سبب ترکیب شیمیایی آن است. عمدتا مولکولهای بزرگ هیدروکربن معروف به آسفالتین و رزین، در روغنهای سبکتر وجود دارد اما در قیر بسیار متمرکز است. علاوه بر این، قیر غالباً حاوی مقادیر زیادی فلزات، مانند نیکل و وانادیوم و عناصر معدنی غیر فلزی مانند نیتروژن، اکسیژن و گوگرد است. بسته به نوع استفاده قیر در آن، این عناصر ممکن است آلودگی هایی باشند که باید از محصول نهایی خارج شوند.
#2 وسایل قیرگونی : گونی
استفاده از قیر مایع به تنهایی نمی تواند دوام پایداری برای مقابله با رطوبت و سایر مخرب های ساختمانی، به وجود بیاورد. از این رو ما باید قیر را با الیافی بر روی سطح پوشش دهیم. در قیر گونی این الیاف همان گونی است. این گونی ها علاوه بر اینکه جاذب رطوبت هستند باعث فیکس شدن و دوام قیر در طولانی مدت می شود. همین کار را در ایزوگام ها با الیاف های دیگری انجام می دهند.
#3 وسایل قیرگونی : پخش کننده (تی یا جارو)
حرارت بالای قیر در زمان کار باعث می شود که این ماده نفتی به صورت مایعی روان درآید. برای پخش آن روی سطح الیاف از ابزارهایی همچون تی و یا جاروهای با دوام بالا بهره گرفته می شود. یکی از مهمترین ویژگی های این ابزار مقاومت در برابر حرارت است؛ چرا که قرار است ماده نفتی داغ را پخش کند. دومین ویژگی آن این است که باید قیر کمتری را جذب کند تا به مرور زمان به سنگینی آن برای کار افزوده نشود.
#4 وسایل قیرگونی : حرارت دهنده
در دوره آموزش قیرگونی کمتر به این نکته پرداخته می شود که باید از حرارت دهنده خوبی برای گرم کردن و حرارت دادن به قیر استفاده کرد. اما شما باید این نکته مهم را از خاطر نبرید. دمای قیر در زمان کوتاهی به دمای انجام می رسد. پس می توان گفت اگر حرارت دهنده شما مناسب نباشد، علی رغم طول کشیدن زمان مایع شدن قیر به صورت کامل، احتمال یکدست نشدن قیر هم بر اثر دمای پایین وجود دارد.
#5 وسایل قیرگونی : لباس های ایمن
سوختگی هایی که توسط قیر می تواند رقم بخورد بسیار شدید است. پس باید توجه داشته باشید که یکی از مهمترین وسایل قیرگونی، استفاده از لباس های نسوز و آستین دار و ایمن در برابر حرارت است. علاوه بر این به دلیل بوی نامطبوع قیر، ماسک های مناسب نیز لازم به نظر می رسد. هیچ وقت این شعار را از یاد نبرید.
اول ایمنی، بعد کار
پس چه شما کارفرما هستید و چه متخصص این نکته را یاد آور شوید که از وسایل ایمنی اشاره شده برای قیرگونی استفاده شود.
ویژگیهای قیرگونی مرغوب
ضخامت قیرگونی نباید بیش از 2 تا 3 سانتی متر باشد. باید بدانید که سازه تحمل وزن قیرگونی را داشته باشد. گفتنی است آهک و شفته آهکی سبب فساد قیر خواهد شد بنابراین نباید بر روی این ملاتها قیرگونی اجرا شود، باید برای ملات زیر از ماسه سیمان استفاده کرد. لازم است بدانید زیرسازی بام نیز باید به قدر کافی محکم باشد؛ به طوریکه در اثر وارد شدن وزن قابل توجهی به آن، تغییری ایجاد نشود. شیب هدایت آب به داخل آبروها نیز بسیار مهم است که باید باید بین 3 تا 5 درصد در نطر گرفته شود.
میزان مصرف قیر در قیرگونی
عوامل اشاره شده در بخش قبل از قبیل قطر قیر، جنس قیر و میزان همواری سطح زیرین مشخص می کند که میزان مصرف قیر در قیرگونی به چه میزان باشد.
قیر گونی یا ایزوگام : درجه بندی حرارت
نوع قیر مصرفی باید نسبت به شرایط آب و هوایی استفاده گردد. پس از پایان یافتن عایق کاری لازم است از یک لایه بتن آسفالتی استفاده کنیم. ضخامت آسفالت باید دست کم 2 سانتیمتر باشد. در زمستان و هوای سرد، درجه حرارت آن باید 120 درجه سانتیگراد و در هوای گرم حداقل 60 درجه سانتیگراد خواهد بود. قیرهای مصرفی نباید در معرض حرارتی بیش از 150 درجه سانتیگراد آب شوند، زیرا حرارت زیاد قیر را تجزیه می کند و ویژگیهای آن را تغییر می دهد. همچنین قیر باید تا زمانی که گرم و روان است، استفاده شود.
غلظت قیر در هنگام اجرا باید تا حد امکان کم باشد. این به جذب بهتر آن کمک می کند تا بتواند در الیاف گونی نفوذ و با یک نسبت در تمام سطوح جذب گردد. برای عایق قیرگونی در هر متر مربع 2 کیلوگرم قیر روان 60*70 جهت سطح زیرین و برای قشرهای بعدی پس از یک لایه گونی، 1.5 کیلوگرم مخلوط 60*70 و 90*15 به نسبت مساوی و به صورت روان و یکنواخت استفاده شود. در آخرین مرحله لایهای از مخلوط 75 درصد قیر مذاب 90*15 و 25 درصد قیر 60*70 به مقدار 1.5 کیلوگرم اجرا خواهد شد.
قیرگونی پی ساختمان
امروزه معماران ساختمانی می کوشند مصالحی مانند قیر گونی یا ایزوگام را به کار گیرند تا مقاومت ساختمانها در برابر نور خورشید، آب و هوای متفاوت و رطوبت را بالا ببرند. بالا بودن هزینههای ساخت و ساز و افزایش مداوم آن باعث شده تا مهندسان از همان ابتدا در فکر محکم کاری باشند. قیرگونی کف حمام و سرویس گرفته تا قرگونی پی ساختمان کمک می کند تا هم از هزینههای اضافی جلوگیری شود و هم معماران، اعتبارشان از میان نرود.
یکی از موارد مهم، مقاومسازی ساختمان در برابر رطوبت است. به ویژه مناطقی که رطوبت دارند اگر عایق کاری صورت نگیرد باعث بروز خسارات زیادی خواهد شد. به همین دلیل، قیمت قیرگونی هر چه که باشد در طولانی مدت بازدهی دو چندانی را برای شما دارد.
مواد قیرگونی
قیر یک ماده فرآوری شده از نفت خام است که در مقابل نفوذ آب مقاوم است. قیر برای عایقکاری رطوبت و درست کردن آسفالت راهها بکار میرود. قیر در دمای محیط، حالت جامد و نیمه جامد دارد و در اثر حرارت روان میشود. از طرفی گونیهای مخصوص این روش نیز از الیاف مقاوم و سبک ساخته شدهاند. در کشور ما معمولاً گونیهای مخصوص اینکار وارداتی هستند و بافت یکدست و خوبی دارند؛ این گونیها به چتائی (چتایی) نیز معروفند.
نکات اجرایی قیر گونی
قیرگونی بسته به میزان برخورد آب، باران و در کل رطوبت با سطح مورد نظر میتواند به شکلهای یکلایه، دولایه و سه لایه انجام شود.
روش یک لایه به این صورت است که ابتدا بر روی سطح سیمانکاری شده و عاری از هرگونه رطوبت، شن و ماسه و یا اشیا دیگر، یک لایه قیر با ماله پخش میشود. این قیر را به اصطلاح قیر 70/60 میگویند.
این نوع قیر، اولین لایهی محافظ بعد از سیمان را تشکیل میدهد. سپس بر روی این لایه گونیها به شکل پیوسته و با همپوشانی مناسب قرار میگیرند. بعد از آن یک لایه دیگر قیر روی لایه قبل قرار میگیرد. تا اینجای کار قیرگونی یک لایه انجام گرفته است. اگر به ترتیب یک لایه دیگر گونی و قیر روی لایههای قبلی بیاید، قیرگونی دولایه انجام میشود و به همین منوال میتوان قیرگونی سه لایه را نیز انجام داد.
این مراحل ساختار کلی نکات اجرایی قیرگونی را به ما نشان می دهد. اما انجام این کار به همین سادگی نیست و نیازمند دقت و تجربه اشخاصی است که مسئول انجام این کار هستند تا از مشکلات ناخواسته بعدی جلوگیری شود. متخصصین قیرگونی لازم و با تجربه در این حرفه را می توانید با یک جستجوی ساده در بخش متخصصین پشت بوم بیابید.
مزایا و معایب قیرگونی
قیرگونی علیرغم اینکه یکی از ابتدایی ترین روشهای عایقکاری است، اما همچنان برای بسیاری از مکانها مناسب و کاربردی است. در این قسمت چند مورد از مزایای این روش را می آوریم تا علت استفاده از آن در روزگار فعلی روشن شود و بدانید که این روش چگونه با وجود روشهای دیگر عایقکاری به زیستش ادامه داده است. همچنین لازم است به معایبی که استفاده از این روش را محدودیت می کند آگاه شوید.
مزایای قیرگونی
- معمولاً هزینه کمتری دارد.
- مصالح سادهای برای کار دارد که به راحتی در دسترس هستند و همیشه به وفور در بازار یافت میشوند.
- این روش برای سطوحی که به لحاظ ساخت پیچیدهاند، یعنی برجستگی، فرو رفتگی و نقاط کور دارند مناسبتر از سایر روشهای عایقکاری است و به دلیل خاصیت روندگی قیر میتواند پوشش مناسبی را برای همه قسمتهای سطح ایجاد کند.
- خاصیت روان بودن قیر باعث میشود که با قیر اندود کردن یک نقطه، بتوان از پوشیده شدن تمام درزهای موجود در آن سطح اطمینان حاصل نمود.
- در صورت ایجاد خرابی در عایقبندی، تعمیر آن نسبت به روشهای دیگر آسانتر است.
معایب قیرگونی
- اگر بر روی قیرگونی از لایه محافظی مثل سیمان استفاده نشود؛ قیر اولاً به خاطر رنگش، نور آفتاب را جذب میکند و باعث بالا رفتن دمای ساختمان میشود و ثانیاً حرارت اشعهی خورشید باعث فرسودگی زودتر از موعد قیر و آسیب پذیری عایقکاری خواهد شد.
- قیر در برابر برخی حلالها و محصولات شیمیایی آسیبپذیر است.
- حرارت دادن قیر جهت آمادهسازی باعث آلودگی هوا و خسارت به محیط زیست میشود.
- حالت رونده قیر باعث میشود تا نسبت به روش ایزوگام، کثیفکاری بیشتری داشته باشد.
قیر گونی یا ایزوگام : درجه بندی حرارت
نوع قیر مصرفی باید نسبت به شرایط آب و هوایی استفاده گردد. پس از پایان یافتن عایق کاری لازم است از یک لایه بتن آسفالتی استفاده کنیم. ضخامت آسفالت باید دست کم 2 سانتیمتر باشد. در زمستان و هوای سرد, درجه حرارت آن باید 120 درجه سانتیگراد و در هوای گرم حداقل 60 درجه سانتیگراد خواهد بود. قیرهای مصرفی نباید در معرض حرارتی بیش از 150 درجه سانتیگراد آب شوند، زیرا حرارت زیاد قیر را تجزیه می کند و ویژگیهای آن را تغییر می دهد. همچنین قیر باید تا زمانی که گرم و روان است، استفاده شود.
نکات اجرایی قیرگونی که باید به آن توجه کنید
در شروع کار و به عنوان اولین نکته اجرایی قیرگونی ساختمان، دقت کنید که سطح سیمانی زیرلایه اول قیر به هیچ وجه نباید ترک خوردگی یا شکستگی داشته باشد. لازم است سطح آماده شده، یکدست، صاف و عاری از موارد زیر باشد:
- رطوبت
- مواد روغنی
- زباله
- شن و ماسه
- و...
در صورت وجود ترک خوردگی در سیمان، ابتدا به وسیله سیمان سفید و دوغاب ترک را پر کنید و بعد از آن میتوانید مراحل قیرگونی را شروع کنید. مواد آهکی را از قیر دور نگه دارید، چرا که برای خصوصیت عایق بودن قیر مشکل ایجاد می کند.
قیر لایه اول حداکثر میتواند تا دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شود. گرمای بیشتر و دمای بالاتر موجب از دست رفتن خاصیت چسبندگی قیر خواهد شد.
در لایه گذاری و قرار دادن گونی ها در کنار هم موارد زیر را در نظر بگیرید:
- در هر مرحله از قرار دادن گونی ها باید مراقب عدم پارگی، چین خوردگی یا دررفتگی گونی بود. این اتفاقات میتواند موجب ایجاد منافذی در لایههای قیرگونی شده و عایقکاری شما را آسیبپذیر کند.
- سعی کنید لایههای گونی حداقل به اندازه 10 سانتی متر یا یکدیگر همپوشانی داشته باشند. توجه به این نکته برای قرارگیری گونیها در کنار یکدیگر بسیار مهم است. این کار باعث اطمینان شما از نبود درز مابین گونیها می شود.
نکات اجرایی قیرگونی پشت بام
به هیچ عنوان در شرایط آب و هوایی سرد و بارانی قیرگونی پشت بام را انجام ندهید. زیرا سرما باعث سفت شدن قیر در زمان کوتاهتری می شود و قیر شما نمی تواند تمام فضاها را به شکل یکدستی بپوشاند. به دنبال آن درزهای بوجود آمده باعث نفوذ آب و پوسیدگی گونیها می شوند. در صورت بارانی بودن هوا، قطرات آب باعث ایجاد منفذهای حبابگونه در قیر میشوند که برای عایقکاری اصلاً مناسب نخواهد بود. کسانی که در مناطق پرباران زندگی می کنند توجه داشته باشند:
- به صورت عمومی قیرگونی برای مناطقی که در طول سال زمان زیادی را با برف و باران مواجه هستند گزینه مناسبی نیست؛ چرا که قیر در برابر باران زیاد آسیب پذیر خواهد بود.
- برای قیرگونی دولایه حتماً لایه دوم گونی به شکل ضربدری با لایه اول گونی قرار داده شود تا به این صورت از نفوذ آب به طور کامل جلوگیری شود.
قیرگونی کف سرویس
لامز است در قیرگونی سرویس بهداشتی؛ برای رعایت نکات اجرایی قیر گونی عایقکاری تا ارتفاع 30 سانتیمتر از کف، روی دیوارهای اطراف سرویس ادامه پیدا کند. در اصل در مکان هایی که امکان برخورد آب با پایین دیوارها وجود دارد عایقکاری آن نقاط الزامی است. بعد از اینکه قیرگونی انجام شد باید تست آن بوسیله آب گیر انجام شود تا اگر مشکلی در عایقکاری وجود داشت بتوان قبل از آنکه لایههای دیگر روی سطح قیرگونی را بپوشانند آن را شناسایی و برطرف نمود.
نکات طلایی و فوت کوزه گری قیرگونی
در زمان اجرای قیرگونی به نکات زیر به عنوان فوت کوزه گری توجه کنید:
- حداقل مقدار برای قیراندود کردن هر متر مربع گونی، 5/2 کیلوگرم است.
- به هیچ وجه مجاز به استفاده از میخ و ابزار نوک تیز برای محکم کردن لایههای عایق کاری نیستید.
- باید به صورت جدی از افتادن اشیا بر روی سطوح عایق کاری شده جلوگیری نمود.
- بعد از اتمام عملیات قیرگونی و در حین انجام کاشی کاری دیوارها، از ضربه زدن و سوراخ کردن عایق خودداری نموده و مراقبت لازم را در این مورد به عمل آورید.
نکات اجرایی قیرگونی در پشت بوم
همانطور که عنوان شد مهم ترین مورد در نکات اجرایی قیر گونی، اجرای این نوع عایق بندی با دقت بسیار بالای نیروی انسانی در اجرای بخشهای مختلف آن است. به عنوان مثال ضخامت لایههای قیر یا اطمینان از صافی و عدم پارگی گونیها و بسیاری موارد دیگر باید توسط استادکار و کارگرانش حتماً بررسی و از بی اشکال بودنشان اطمینان حاصل شود.
شما می توانید سوالات متداول یا اجرای قیرگونی خود را به افراد متخصص و با تجربه حاضر در پشت بوم بسپارید. از طریق سایت ما می توانید با صرف کمترین زمان ممکن با متخصصان حاضر در شهر خود ارتباط برقرار کنید.
قیر گونی یا ایزوگام
برای مقایسه قیر گونی یا ایزوگام میتوان به میزان استفاده از آنها در ساخت و ساز اشاره کرد. از قیرگونی کمتر از ایزوگام استفاده میشود، به ویژه در پوشش سقفها برای جلوگیری از نفوذ رطوبت، بیشتر از ایزوگام استفاده میشود. در برخی از ساختمانها از قیرگونی و آسفالت، چوب و سایر انواع تختهکوبی برای کفپوش استفاده میشود. گاهی از ترکیب قیرگونی با ماسه استفاده میگردد زیرا قیرگونی به تنهایی در برابر باد و خورشید مقاوم نیست. اکنون در مقام مقایسه مواردی بیان میشود:
مزایای ایزوگام و معایب آن
- ایزوگام سبکتر است و از روندگی کمتری برخوردار است.
- ایزوگام توسط یک مشعل و خمیر پرایمر به سادگی اجرا میشود؛ اما قیرگونی نصب بسیار دشوار دارد.
- گذر زمان و بارندگیها سبب بروز نشت رطوبت و پویسدگی لایه گونی در قیرگونی خواهد شد، اما در ایزوگام مرغوب چنین اتفاقی نمی افتد.
- ورقهای ایزوگام امروز محصول شرکتهای معتبری است که باید برای حفظ نام خود، محصول با کیفیت تولید کنند اما بشکههای قیر و لایههای گونی را تقریبا هیچ برندی پشتیبانی نمی کند.
- عایق پشت بام همواره در معرض تابش نور خورشید است. پس یکی از فاکتورهای مهم در عایق کاری سقف، توجه به مقاومت نوع عایق در برابر نور خورشید است. یکی از مشکلات قیرگونی این است که نمی تواند از خود در برابر نور خورشید محافظت نماید و نرم میشود، ولی ایزوگام مرغوب از مقاومت بالایی در برابر گرما و نور خورشید برخوردار است؛ پس ایزوگام کاری سقف تا مدتها از نفوذ آب به ساختمان جلوگیری می کند.
معایب قیرگونی و مزایای آن
- قیر نمی تواند در برابر حلالهای مختلف مقاومت نماید و در بسیاری از حلالهای نفتی حل میشود. این در حالی است که ایزوگام نسبت به حلالهای مختلف واکنش کمتری دارد.
- ایزوگام از ضخامت کمتری در برابر قیر برخوردار است اما این یک ملاک خوب در ارتباط با کیفیت عایق نیست. با پیشرفت علم، عایقهای رطوبتی تولید شده است که به نازکی یک لایه کاغذ هستند و به صورت رنگ روی سطح را پوشش می دهند و در عین حال مقاومت رطوبتی بیشتری حتی نسبت به ایزوگام دارند. پس بهتر است باورهای قدیمی را کنار بگذارید و فقط به صرف ضخامت بیشتر قیرگونی را برتر از ایزوگام ندانید.
- نصب ایزوگام هزینهی بیشتری به همراه دارد اما تا مدتها ساختمان را از نشتی، نم و رطوبت محافظت می کند.
کلام آخر
یکی از نکات مهمی که در ساخت و ساز باید به آن توجه کرد کمک به عمر طولانیتر بناست. یکی از مواردی که به این مهم کمک می کند بهره گیری از مواد ایزوگام و یا قیرگونی به عنوان عایق رطوبت است که تآثیر مستقیمی در بالا رفتن ایمنی ساختمان دارد. قیر گونی پشت بام و یا حتی قیرگونی سرویس بهداشتی از اولویت های ساختمانی به شمار می رود. اما بهتر است با جواب به این سوال که قیر گونی بهتر است یا ایزوگام ، متوجه شدیم که امروزه استفاده از کدام یک توصیه میشود: ایزوگام یا قیر گونی.
در پایان پیشنهاد می کنیم از سایر آموزش های موجود در سایت ما دیدن فرمایید. همچنین می توانید برای یافتن متخصصین کارکشته در بخش های مختلف ساختمانی برای ساخت و ساز ساختمان خود از پشت بوم کمک بگیرید.
متخصصان این حوزه
برخی از متخصصین عزیز که میتوانند به شما کمک کنند