آموزش لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان
لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان از دیرباز برای کنترل آب در خانه ، لازم و ضروری بوده است. از آنجایی که در دنیای مدرن، ساختمان های ویلایی و آپارتمانی به وجود آمده اند، لوله کشی برای دسترسی سریع تر امری لازم و ضروری به نظر می رسد. در ادامه این مقاله با فضای لوله کشی آب و و فاضلاب در ساختمان آشنا شده و همچنین به فایل pdf مقررات لوله کشی فاضلاب ساختمان دسترسی خواهی داشت. علاوه بر آن مواردی آشنا خواهیم شد مانند:
- تاریخچه لوله کشی آب و فاضلاب در ایران
- مقررات لوله کشی فاضلاب ساختمان
تاریخچه لوله کشی آب و فاضلاب در ایران
لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان قدمتی تاریخی در این مرز و بوم دارد. مردم ایران همیشه تلاش کردند در استفاده از آب، بیشترین سود مندی را داشته باشند و از هدر رفتن آن پیشگیری کنند. حتی این موضوع در آثار ملى و مذهبى مشهود است و می توان به آن استناد کرد. استفاده از بندها و سدهاى بسیار زیادى جهت برداشت از آب رودخانه ها از حدود 3000 سال قبل در تاریخ این سرزمىن ثبت گردىده است. همچنىن اجداد ما براى برداشت آب از سفره هاى زیرزمینى، نخست با حفر چاه و سپس با کندن قنات و با زحمت بسیار زیاد آب را با کمترین شیب ممکن، از چاه مادر به روى زمین روان مى ساختند.
پیشگام بودن ایران در زمینه آب و فاضلاب
در این زمینه بى تردید از نظر تکنیک مهندسى، ایرانیان، صاحب سبک و مقام بوده اند. به طورى که این تکنولوژى را به سایر تمدن هاى بزرگ دنیا نیز انتقال داده اند. امروزه در کشور وسیع و پرجمعیت ما تهیه و تأمین آب مورد نیاز مردم با توجه به شرایط اقلیمى آن، یک امر بهداشتى و بسیار حیاتى قلمداد مى شود. به همىن جهت استفاده بهینه از تأسیسات برداشت، تصفیه و توزیع آب در شهرها و در کنار شبکه ها، لوله کشى آب مصرفى در داخل ساختمان ها به یک ضرورت راهبردى تبدیل کرده است. پشت بوم برای ارائه هرچه دقیقتر این خدمات از افراد مجربی سود می برد و نیازمندی های شما را در حوزه لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان برطرف می سازد.
رعایت بهداشت در آب و فاضلاب
تجربه کشورهاى پیشرفته نشان داده که براى حفظ بهداشت تنها تأمین آب کافى نیست. بلکه جمع آورى و دفع آب هاى آلوده باید به صورت مکمل تأسیسات آب رسانى مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل استفاده از انواع وسایل بهداشتى برای اجراى شبکه فاضلاب خانگى در دستور کار قرار گیرد. خوشبختانه صنعت ساختمان سازى در چند دهه اخیر در این جهت حرکت کرده است و براى تربیت نیروى انسانى آگاه به این تکنولوژى و توانا به اجراى صحیح آن، راه کارهاى ضرورى فراهم شده است.
پشت بوم در حوزه لوله کشی ساختمان
به همین جهت بخشى از مسئولیت تأمین نیروى انسانى مورد نیاز به عهده هنرستان هاى کشور نهاده شده است و هنرجویان رشته تأسیسات قسمتى از آموزش هاى علمى و عملى خود را به یادگیرى تکنولوژى تأسیسات آب رسانى تأسیسات بهداشتى مى گذرانند. شرکت پشت بوم برای رساندن خدمات بهتر و اجرای صحیح که براساس برنامه مصوب و براى پاسخ گویى به نیازهاى لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان است نیروی های موجود را سامان دهی نموده و در اختیار شما قرار می دهد که از تخصص و مهارت بالایی برخوردارند.
مقررات لوله کشی فاضلاب ساختمان
مقررات ملی ساختمان مجموعه ای از قوانین و ضوابط اجرایی، فنی و حقوقی لازم الاجرا است که در راستای تامین ایمنی، بهداشت و صرفه اقتصادی فرد و جامعه وضع می گردد.
- طراحی و نظارت
- اجرای عملیات ساخت بنا
- نوسازی
- تخریب
- تعمیر
- مرمت اساسی
- تغییر کاربری
- بهره برداری از ساختمان
- و ...
در لینک زیر شما می توانید فایل pdf مقررات لوله کشی ساختمان را دانلود کرده و در اختیار داشته باشید.
مراحل آب رسانی به ساختمان
آب آشامیدنی، پس از انجام مراحل تصفیه آب، در تصفیه خانه های شهری به وسیله پمپ هایی در لوله اصلی شهر جریان می یابد و در نهایت به منازل یا واحد های صنعتی و تجاری می رسد. روشن است که در مسیرهای مختلف، جریان آب توسط شیر فلکه های کشوییِ مهار و در شبکه توزیع می شود.
میزان آب مصرفی در ایران
آمارها نشان می دهند که هر انسان به طور متوسط 100 تا 250 لیتر آب در شبانه روزی مصرف می کند. مقدار آب مصرفی به سطح زندگی و شهرنشینی . رفاه و فرهنگ جامعه بستگی دارد. در کشور ما این مقدار به طور متوسط حدود 150 لیتر در شبانه روز است.
برای برآورد مقدار آب مصرفی از معیاری به نام واحد مصرف استفاده می شود. با رشد لوله کشی آب و فاضلاب مدرن ساختمانی در ایران متاسفانه آب خوردن برای شست و شو نیز استفاده میشود. این عامل و همچنین فرهنگ مصرف، باعث افزایش مصرف آب شرب در ایران شده است.
تامین فشار آب
فشار آب ساختمان، در ساعات پر مصرف، باید بتواند آب بالاترین وسیله بهداشتی را به مقدار کافی تامین کند و طوری که سرعت خروج آب از شیر مورد نظر مطابق استانداردهای مقررات ملی باشد. برای تامین یا تنظیم این فشار در مخازن لوله کشی توزیع آب آشامیدنی باید یکی از سیستم های زیر با ترکیبی از آن ها نصب شود:
- در انتخاب مسیر انشعاب باید دقت شود که حتی الامکان مسیر مستقیم و بدون پیچ و خم زیاد باشد.
- از عوامل آلوده کننده و غیر بهداشتی نیز به دور باشد.
بخش های لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان
لوله کشی داخلی آب و فاضلاب خانگی شامل چند بخش اصلی است که در ادامه بخش هایی از آن توضیح داده خواهد شد.
این موادر عبارتند از :
- لوله کشی آب گرم خانگی
- لوله کشی فاضلاب توالت
- لوله کشی آب آشامیدنی
- لوله کشی آشپزخانه
1# لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان : لوله آب گرم خانگی
هنگام استفاده از وسایل بهداشتی نظیر دوش، ظرف شویی، دستشویی و ... به آب گرم نیاز است که به دو روش و به کمک آب گرم کن های مستقیم و غیر مستقیم تهیه می شود.
- در روش مستقیم آب در اثر تماس مستقیم با سطح حرارتی گرم شده توسط منبع انرژی ( شعله ی حاصل از احتراق گرم کن برقی، انرژی خورشیدی) گرم می شود.
- در روش غیر مستقیم، آب به کمک سطح حرارتی گرم شده توسط سیال واسطه ( آب یا بخار ) گرم می شود.
از آب گرم کن های مستقیم می توان به :
- آب گرم کن های نفت سوز
- آب گرم کن های گاز سوز
- آب گرم کن های برقی
- آب گرم کن های خورشید
اشاره کرد.
2# لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان : لوله کشی فاضلاب ساختمان
جریان آب در ساختار لوله کشی فاضلاب تحت فشار اتمسفریک و از بالا به پایین است. در این سیستم لوله ها جمع کننده از طبقات عمودی هستند و در لوله کشی از دو خم ها به ندرت استفاده می شود. لوله های افقی دارای شیبی هستند که باعث افزایش سرعت جریان و تمیز شدن لوله می شود. لوله های فاضلاب، در یک شبکه لوله کشی، فاضلاب را از لوازم بهداشتی گرفته و پس از عبور از سیفون ها و لوله ها افقی و عمودی به لوله اصلی خروجی فاضلاب هدایت می کنند تا از این طریق به شبکه ی فاضلاب شهری یا خروجی دیگری بریزد.
شیب خطوط لوله های فاضلاب
برای جریان یافتن فاضلاب در لوله های افقی شیب مناسبی لازم است اگر شیب کمتر یا بیشتر از حد معین باشد موجب عدم تخلیه یا تخلیه نامطلوب می گردد. وقتی شیب بیش از حد باشد مایعات به سهولت تخلیه شده ولی ذرات جامد آن باقی می مانند که در لوله ها رسوب می کنند و باعث از بین رفتن تاسیسات می شود.
3# لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان : لوله کشی آب آشامیدنی
هدف این است که آب آشامیدنی یا به عبارت عام تر آب مصرفی به همه مصرف کننده ها برسد و توزیع آب بین مصرف کننده ها متعادل باشد. برای رسیدن به این هدف تعیین موارد زیر ضروری است.
- تعیین مقدارآب مصرفی
- تعیین قطر لوله های فرعی
- تعیین قطر لوله اصلی ساختمان
- تعیین قطر کنتور
4# لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان : لوله کشی آشپزخانه
لوله کشی آشپزخانه معمولا از ساختار ساده ای برخوردار است. ورودی آب سرد و گرم که به سینک ظرفشویی وصل می شود. لوله گنداب سینک که به فاضلاب وصل می شود. برای موارد زیر نیز در نظر گرفته می شود.
- ماشین لباسشویی
- آبگرمکن
- ماشین ظرفشویی
- زباله خردکن
- و ...
البته این اتصلات عموما از لوله ای که برای سینک ظرف شویی آمده منشعب می شوند.
کلام پشت بوم
متخصصان و افراد فنی برای ارائه و مدیریت کردن موارد اشاره شده در پشت بوم گردهم آمده اند تا بهترین خدمات ممکن را در حیطه لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان ارائه شود. همچنین دسترسی آسان و بدون نیاز به تلاش های مکرر و خسته کننده از اهداف پشت بوم می باشد. به گونه ای که شما با یک جستجوی ساده به خدمات مورد نیاز خود دسترسی خواهید داشت.
از همین رو ما را در راستای ارائه خدمات بهینه با کامنت های خود را راهنمایی کنید
متخصصان این حوزه
برخی از متخصصین عزیز که میتوانند به شما کمک کنند