مزایا و معایب رنگ بلکا
مقدمه
آیا تا به حال با رنگ بلکا در نقاشی ساختمان استفاده ای داشته اید؟ آیا می دانید چه تاثیر فوق العاده ای در زیباتر شدن دیوار ها و سقف های خانه شما دارد؟ در کدام استفاده داشته اید، سقف یا دیوار؟ آیا می دانید رنگ بلکا چه کاربرد زیادی در نقاشی و پوشش خانه دارد و با مزایا و معایب این ماده آشنا هستید؟ ما میخواهیم به شما در درک رنگ بلکا کمک کنیم و همینطور شما را با ویژگی این ماده آشنا کنیم و این اطلاعات را رایگان در اختیار شما قرار دهیم. برویم و با هم بخوانیم.
بلکا چیست
برخی از افراد به اشتباه آن را رنگ بلکا می نامند ولی در واقع بلکا نوعی پوشش سلولزی است. باید بدانید که بلکا در واقع یک دیوارپوش یا سقف پوش خاصی است که دارای الیاف سلولز است و از نظر رنگ بسیار متفاوت است.
هر نوع پوشش دیواری از جمله بلکا مانند سایر پوشش های دیواری از کاغذ دیواری گرفته تا کنیتکس و حتی رنگ که به عنوان نوعی پوشش دیوار در نظر گرفته می شود، دارای چندین سودمندی و معایب است که همه با توجه به میزان پول خود، می توانیم از یکی از آن پوشش های دیواری بهره ببریم. به طور طبیعی، هیچ پوشش دیواری وجود ندارد که هیچ خوبی و قشنگی نداشته باشد، و برعکس، درست است و هیچ پوشش دیواری وجود ندارد که نقص نداشته باشد.
فقط این برنامه کاربردی است که ما می خواهیم برخی از معایب را برای ما مهمتر کند و برخی از مزایا برای ما مهمتر است.بگذارید برای شما مثالی بزنم. به عنوان مثال، برای شما مزایای دیگر اهمیت کمتری برخوردار بوده و برای شما قبل از هر چیز مهم است که پوشش دیوار قابل شستشو و کاملاً ضد آب باشد. علاوه بر این مزیت، برای شما مهم نیست که عملکرد چقدر طول می کشد و محدودیت زمانی ندارید که مثلاً پوشش شما باید در 3 روز آماده و نصب شده باشد! بنابراین با توجه مسایلی که مطرح کردیم و ویژگی هایی که برای شما مهم است، می توانید رنگ بلکا را انتخاب کنید.
بلکا برای دیوار
دلایل زیادی برای استفاده از پوشش دیوار طبیعی BELKA روی دیوارهای شما وجود دارد.
- عاری از بو
- عایق صدا
- عایق رطوبت
- عایق گرما و سرد
- مقاومت در برابر ترک
- کاربرد سریع و آسان
شما می توانید BELKA را در هر شرایط زیر نیز مورد استفاده قرار دهید.
- سطح شیشه ای
- سطح سرامیک
- سطح آجر، سطح چوب
- روی سطوح سیمانی
- سطح گچ
- سطح فلزی
- سطح تصویر زمینه
با بلکا دیوار خود را پوشش داده و زیبا کنید و از داشتن موارد زیر لذت ببرید:
- تنوع رنگ، عایق صوتی
- مقاومت بالا در برابر رطوبت
- قابل استفاده در هر سطحی
- بدون بو
- قابل ترمیم
- 100٪ طبیعی
- محیط تمیز
- عایق حرارتی
- مقاومت در برابر آتش
- بدون حشره بیشتر
- هماهنگی نور
مزایای بلکا
- کمیل خیلی سریع در کمترین زمان
- هزینه ی پایین و مناسب بودن قیمت بلکا
- عدم نیاز به زیرسازی خاص
- پوشاندن نواقص و بدی های دیوار
- اجرای تر و تمیز و با کمترین میزان کثیف شدن خانه
در مورد مزیت های بلکا مواردی چون عایق صوت و حرارت و قابلیت شستشو هم گفته میشه! بگذارید در این مورد هم یک مثال براتون بزنیم. پلاستیک عایق صوت و حرارت است. اما این میزان عایق بودن خیلی بستگی به ضخامتش داره! طبیعتاً شما از یک لایه ی خیلی نازک پلاستیک نمیتونین انتظار عایق کامل در برابر صوت و حرارت داشته باشین. برای عایق بودن باید حتما یک ضخامت نسبتاً زیادی از پلاستیک رو داشته باشین تا بتونه محیطی کاملاً عایق رو براتون فراهم کنه.
این قضیه رو میتونین در مورد بلکا هم تصور کنین. برای عایق بودن بلکا باید ضخامت نسبتا زیادی از اون بر روی سطح مورد نظر کار بشه در حالی که عملاً این ضخامت بر روی سطح کار نمیشه و بلکا با ضخامت خیلی کم بر روی دیوار یا هر جای دیگر قرار می گیرد.
باید بگیم بلکا عایق هست
به دلیل وجود الیاف سلولزی ماهیت عایق بودن در برابر حرارت و صوت رو داره اما همون طور که گفتیم به دلیل اینکه بر روی سطح با ضخامت خیلی کم کار میشه، کاملاً عایق نیست و هم حرارت و هم صوت رو به میزانی از خودش عبور میده.
اما در مورد ضد آب بودن و قابلیت شستشوی بلکا، باید بگیم که ضد آب نیست ولی میشه گفت قابل شستشو هست! البته قابل شستشو به سختی و با کمک شامپو فرش و مواد شوینده است! البته برخی افراد میگن اگر بلکا کثیف بشه کلا دیگه کاری نمیشه کاری کرد و امکان تمیز شدن نداره!
معایب بلکا
بلکا یک نوع پوشش دیواری است که نسبت به رنگ هایی چون رنگ روغن و رنگ پلاستیک، تاریخچه زیادی نداشته و به تازگی وارد دنیای پوشش های دیواری چون رنگ و کاغذ دیواری شده است. برخی که از آن استفاده کرده اند اون رو پوشش دیواری کاملاً بدون عیب معرفی کرده ولی در صورتی که این ماده نیز عیب ها و نواقص خاص خود را نیز دارد. مانند:
• قابلیت شستشوی پایین و تا حدودی غیر قابل شستشو
بعضی از افراد معتقدند که بلکاها قابل شستشو هستند و اما این مورد کاملاً اشتباهه! ممکن است امکان پذیر باشد و به سختی و با کمک شامپو فرش بشه بلکا رو تمیز کرد که البته اون هم دردسر های زیادی داره ولی قابلیت شستشو با آب نداره و برای جاهایی که در تماس با آب قراردارند و یا باید دائم شسته شوند، مناسب نیست.
• کیفیت متریال پایین
بعد از خشک شدن بلکا بر روی دیوار، این مسئله کاملاً به چشم میاد و می بینید که کیفیت این متریال نسبت به موارد دیگر پایین است
• قابلیت ترمیم پایین
البته نمیشه گفت بلکا رو نمیشه ترمیم کرد، بلکا قابلیت ترمیم دارد. ولی بحث ما اینجا بیشتر روی کیفیت این ترمیمه. بلکا دارای کیفیت ترمیم پایین است.
• عایق صوت و حرارت نیست
رنگ بلکا همانند رنگ روغن و پلاستیک و اکریلیک عایق نیستند!
در قسمت بالا گفته شده که به طور کلی این پوشش به دلیل الیاف سلولزی موجود در داخلش، میتونه عایق باشه اما به شرطی که با قطر زیاد بر روی دیوار یا سطح مورد نظر کار شود که در کل این اتفاق نمی افته و قطر این پوشش دیواری بر روی دیوار کم بوده و بنابراین قابلیت عایق بودن در برابر صوت و حرارت رو نداره.
نتیجه گیری
امیدواریم از این مقاله اطلاعات لازم را کسب کرده باشید و به اندازه کافی به اندوخته هایتان اضافه شده باشد. اکنون ما در این مقاله به خوبی با بلکا برای فضای داخل خانه آشنا شدیم و استفاده های مثمر به ثمر و بهینه از آن را نیز آموختیم و دانستیم که چه خوبی ها و بدی هایی دارد.
متخصصان این حوزه
برخی از متخصصین عزیز که میتوانند به شما کمک کنند